Ghosts in the Pool (Havuzdaki Hayaletler) Kısa Film

Kendi Defterim Takipçilerinden Arif Akdenizli arkadaşımız İstanbul Kültür üniversitesinde bir kısa film çalışması yaptı ve bu filmini bana mail atarak filmini incelememizi istedi. Lafı uzatmadan bu arkadaşımızın kısa filminin önce sinopsisini ve sonrasında yapım ile ilgili mikro analizini ele alalım.

Ghosts in the Pool (Havuzdaki Hayaletler)  Filminin özetini arkadaşımız bizimle şöyle paylaştı.

Bu üç farklı hayatı birleştiren temel unsur erkeklerdir. Varoluşlarını erkekler üzerinden gerçekleştirmeye ve doğrulamaya çalışırlar. Üç kadının da birbirlerinin hayatlarında tamamladığı parçalar vardır. Birinin eksikliği diğerinde bütünleşir.


Arzuladıkları erkeklere istedikleri zaman ulaşamadıklarını, onlara dokunamadıklarını ve aşkı bulamadıklarını fark ettikleri zaman bu durumu kabullenip her şeye rağmen mutlu olmaya çalışırlar. Onları mutlu eden şey korkuları ve asla sahip olamadıkları duygularıdır. Korkuları eksik yönlerini örter, insanlara anlatamadıkları sorunlarını, sahip olmak isteyip olamadıkları hayatları maskeler.


Havuzdaki Hayaletler Kısa filminin analizi
Film ingilizce bilmeyenler için biraz anlamakta sıkıntı yaşanabilir ancak altyazılı ve görüntü ile herşey apaçık  bir şekilde anlatıldığını kısa filmi izleyince sizde göreceksiniz.
Yönetmen ve Senarist Arif akdeniz filmde Kadının varoluşlarını erkek üzerinden gerçekleştirmeye çalıştığını anlatan bir filmi ele almış. Kadın teması üzerinde varoluşu anlatan film kadınların korkularını, mutluluklarını ve sahip olamadığı hayatları, duyguları kanımca başarılı bir şekilde vermeyi başardığına inanıyorum.

Kısa Film Dizini
Yönetmen / Director: Arif Akdenizli
Tür : Deneysel
Süre : 00:04:00
Yapım Tarihi : Mart 2015
Yapımcı : Özüm Özgülgen
Görüntü Yönetmeni : Alper Şen
Sanat Ekibi : Melis Alioğlu-Arif Akdenizli
Kurgu : Arif Akdenizli
Ses Tasarım : Joel Knox
Müzik: Dahakara
Renk Tasarımı : Alper Şen

Oyuncular: Melis Alioğlu, Başak Layiç, Ece Aksel, Emre Can Tekgül, Emre Çevik
Havuzdaki Hayaletler Kısa filmini izle



Yönetmen arkadaş filmi ingilizce çekmesinin altında yatan etkenlerden birisi galiba uluslararası alanda boy göstermeye çalışıyor. Şimdiden geleceğin yönetmenlerinden birini görebiliyorum diyebilirim. Bundan sonraki kısa veya uzun metraj film çekimlerinde arkadaşımıza başarılar dilerim.

Son olarak filmin kurgusu, kapağı ve jeneriği birçok filme taş çıkartacak cinsten diyebiliriz. Eğer kendisi kurgulamışsa geleceğin kurgu ustalarından birisi olacağı da görünüyor...

Kısa film hakkında sizlerin görüşlerini bekliyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi